Statement KIEKUUT geurtonnen

9 mei 2023

PVO Oost-Nederland heeft met ‘KIEK UUT-geurtonnen’ zondag 7 mei jl. een stand bemand op de 8e editie van de Zeepkistenrace in de gemeente Aalten. Bezoekers konden in 4 tonnen de geur van Aceton, Hennep, XTC en Wasverzachter ruiken. Het doel van de geurtonnen is publiek en samenleving meer bewust te maken en awareness te creëren rondom het herkennen van signalen die voorkomen bij de productie van drugs en hennep. De start van de campagne kan ogenschijnlijk tot onduidelijkheid leiden.

De ontwikkeling en start van een vergelijkbare campagne met geurtonnen heeft onder een andere naam (#Vreemd?!) plaatsgevonden in de gemeente Houten, medio 2021. De kracht en eerste resultaten waren aanleiding gesprekken te starten met PVO Oost-Nederland. Doel: de geurtonnen breder (lees landelijk) inzetten voor bewustwording en awareness. De impact rechtvaardigde een groter bereik. De gesprekken zijn succesvol verlopen.

Het algemene belang van voorlichting en preventie is dusdanig groot dat de gemeente Houten op de hoogte is van de activiteiten van PVO Oost-Nederland. De gemeente ondersteunt het belang van bredere maatschappelijke bewustwording en juicht de activiteiten van PVO Oost-Nederland toe.

Anton Jansen
Manager PVO Oost-Nederland

KIEK UUT geurtonnen