Stand van Zaken Veilig Buitengebied meest gelezen artikel 2021

27 december 2021

Het Corona-jaar 2021 ligt ook alweer (bijna) achter ons. De bestrijding van de georganiseerde misdaad is binnen PVO Oost-Nederland volop door gegaan. We zijn nieuwe (Publiek-Private) Samenwerkingen aangegaan, nieuwe initiatieven ontplooid, organiseerden een tiental online talkshows #KIEKUUT en beleefden een herdruk van de enige echte KIEK UUT-muts. 

Veel gemeenten in Gelderland en Overijssel maakten een start of volgende stap met het certificaat Veilig Buitengebied. Voor een nog beter beeld heeft RIEC Oost-Nederland van dat laatste separate kaarten gemaakt voor de beide provincies.

KVB Gelderland projectBuitengebied

 

KVB Overijssel projectBuitengebied 

Een belangrijke stap die we online hebben gemaakt is het registreren van www.kiekuut.nl, ons motto en uithangbord voor de komende jaren van een veilig en heel Nederland. Aan het eind van het jaar maken we ook een overzicht op van de Top 10 meest bekeken artikelen in de nieuwsrubriek ‘Je gaat het pas zien als je het door hebt’.

De eerste plek wordt ingenomen door een recent bericht, waarin in tekst en beeld duidelijk is te zien hoe groen Oost-Nederland kleurt in de aanpak van Veilig Buitengebied: #KIEKUUT, stand van zaken Veilig Buitengebied december 2021. Een goede tweede is het nieuwsbericht met de samenvatting van de acht online talkshows #KIEKUUT die we in het kader van de regiodeal in het voorjaar van 2021 vanuit de verschillende gemeentehuizen hebben uitgezonden. Plaats 3 wordt ingenomen voor de tweede editie van het totaalconcept tegen ondermijning op OBC Huissen met de onderdelen OndernemersAlert, LeerlingAlert, Bureau Drugszaken en BuitengebiedAlert.

De plaatsen 4 tot en met 10 worden ingenomen door onderstaande berichten: