Samenwerking gemeente Enschede met Meld Misdaad Anoniem

19 mei 2022

Burgemeester Roelof Bleker van gemeente Enschede en Marc Janssen van Meld Misdaad Anoniem hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. De gemeente Enschede krijgt door de samenwerking meer signalen over mogelijke criminaliteit en fraude. Enschede versterkt hiermee de integrale aanpak van ondermijnende criminaliteit.  

MMA Enschede

 
Burgemeester Roelof Bleker: “Een veilig Enschede is mijn topprioriteit. Daarom willen we criminaliteit snel opsporen en aanpakken. Dat kunnen politie en gemeente niet alleen. We hebben daarbij de ogen en oren van onze inwoners hard nodig. Via Meld Misdaad Anoniem kunnen inwoners anoniem signalen van fraude en criminaliteit doorgeven. Meldingen die relevant zijn voor ons, bijvoorbeeld meldingen over fraude met uitkeringen of onveilig gebruik van panden, komen dan bij de gemeente terecht.” 

Meld Misdaad Anoniem, kortweg M., is een onafhankelijke organisatie en geen onderdeel van de politie.

Melder blijft buiten beeld

Marc Janssen, woordvoerder van M.: “Het is het beste om rechtstreeks naar de politie te stappen als je informatie hebt over criminele activiteiten, maar dat is niet altijd makkelijk. Bijvoorbeeld vanwege angst voor wraak of omdat je de dader kent. Mensen kunnen soms de gevolgen van melden niet overzien of willen er na die tijd niets meer mee te maken hebben. Voor al die gevallen is Meld Misdaad Anoniem een vangnet. Wij zorgen ervoor dat de informatie bij de opsporing terecht komt en dat de melder buiten beeld blijft.” 

Melden helpt

Ondermijning raakt ons allemaal. Je gaat het pas zien als je het doorhebt. De signalen van ondermijnende criminaliteit blijken vaak achteraf in de buurt al veel eerder zichtbaar te zijn geweest, een soort van onderbuikgevoel dat iets niet helemaal klopt. Herkenbaar? Anoniem melding maken is altijd mogelijk, privacy is gewaarborgd. Bel gratis 0800-7000 of ga naar MeldMisdaadAnoniem.nl. De politie krijgt informatie, ondermijning wordt tegengegaan en de omgeving voor iedereen veiliger. MeldMisdaadAnoniem is partner van PVO Oost-Nederland.