Politie vindt 813 kilo vuurwerk in Almelo

4 december 2022

De politie heeft in een woning en een schuur in Westerhaar-Vriezenveensewijk in de gemeente Almelo 813 kilo vuurwerk gevonden. De politie kwam het explosieve materiaal op het spoor na een anonieme tip via Meld Misdaad Anoniem. 

De politie maakt melding van de vondst via haar Instagram-kanaal. De tip was dusdanig ernstig dat agenten direct op de melding afgingen en daadwerkelijk een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk aantroffen: 813 kilo. Het vuurwerk is op een veilige manier verpakt. Een gespecialiseerd transportbedrijf heeft het vuurwerk naar een speciale plek gebracht, waar het zal worden vernietigd. De verdachte was op het moment van de ontdekking niet thuis.

Melden helpt

Ondermijning raakt ons allemaal. Je gaat het pas zien als je het door hebt. De signalen van ondermijnende criminaliteit blijken vaak achteraf in de buurt al veel eerder zichtbaar te zijn geweest, een soort van onderbuikgevoel dat iets niet helemaal klopt. Herkenbaar? Anoniem melding maken is altijd mogelijk, privacy is gewaarborgd. Bel gratis 0800-7000 of ga naar MeldMisdaadAnoniem.nl. De politie krijgt informatie, ondermijning wordt tegengegaan en de omgeving voor iedereen veiliger. MeldMisdaadAnoniem is partner van Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland.