Pand in Baak drie maanden op slot

27 februari 2021

Burgemeester Marianne Besselink van de gemeente Bronckhorst heeft voor een periode van drie maanden een pand aan de Langendijk in Baak gesloten. Het pand bevindt zich in het buitengebied van de gemeente. Ook de naastgelegen schuur is op slot gegaan. De politie ontdekte recent in het pand een in werking zijnde hennepkwekerij.

KIEKUUT Bronckhorst Damocles

Op de locatie werden daarnaast productiematerialen aangetroffen. De politie heeft het pand direct ontmanteld. Bij de ontdekking zijn een man van 50 en een vrouw van 41 opgepakt. Beiden worden verdacht van betrokkenheid bij de activiteiten rondom de gevonden kwekerij.

Burgemeester Besselink heeft voor de sluiting van het pand gebruik gemaakt van de mogelijkheden die artikel 13b van de Opiumwet (Wet Damocles) biedt deze vorm van misbruik van panden tegen te gaan

De gemeente Bronckhorst is al langere tijd actief met Keurmerk Veilig Buitengebied onder begeleiding van Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland. Ondermijning vraagt om blijvende aandacht. De gemeente Bronckhorst heeft daartoe een pagina op de website met zaken die kunnen wijzen op ondermijnende criminaliteit. In december 2020 werd eerder een drugslab aan de Dollemanstraat ontdekt en in mei 2020 in Achter-Drempt een crystal-meth lab.

De gemeente Bronckhorst is sinds maart 2019 samen met zeven andere gemeenten in de Achterhoek gestart met een campagne rondom #KIEKUUT.

(Foto: politie Bronckhorst op Facebook)