Opsterland sluit aan bij Meld Misdaad Anoniem

1 maart 2023

De gemeente Opsterland gaat samenwerken met Meld Misdaad Anoniem. De gemeente ontvangt vanaf nu relevante signalen over criminaliteit en fraude in Opsterland.

Landerd Meld Misdaad Anoniem

 

De samenwerking vergroot de informatiepositie van de gemeente. ,,Alles wat in de wereld kan gebeuren, kan ook in Opsterland gebeuren. Criminaliteit houdt niet op bij de gemeentegrens’’, aldus burgemeester Lex Roolvink.

Speciale aandacht gaat uit naar georganiseerde ondermijnende criminaliteit. Dit wordt in de samenleving een steeds groter probleem. Het onderscheidt tussen legale en illegale, criminele bedrijfsvoering is hierdoor steeds lastiger te maken. Het schaadt maatschappelijke structuren en het vertrouwen van de burger. Deze vorm van criminaliteit gaat vaak gepaard met geweld, bedreiging en intimidatie. Nogmaals Lex Roolvink: ,,We hebben de ogen en oren van onze inwoners hard nodig. Meld Misdaad Anoniem draagt hieraan bij.’’

Meld Misdaad Anoniem

Ondermijning raakt ons allemaal en je gaat het pas zien als je het door hebt. De signalen van ondermijnende criminaliteit blijken vaak achteraf in de buurt al veel eerder zichtbaar te zijn geweest, een soort van onderbuikgevoel dat iets niet helemaal klopt. Herkenbaar? Anoniem melding maken is altijd mogelijk, privacy is gewaarborgd. Bel gratis 0800-7000 of ga naar MeldMisdaadAnoniem.nl. De politie krijgt informatie, ondermijning wordt tegengegaan en de omgeving voor iedereen veiliger.