Opnieuw drugspand in Duiven gesloten

17 juni 2020

De politie in Duiven heeft begin mei een inval gedaan in een woning aan de Walcherenstraat waarbij een hennepkwekerij is aangetroffen. Burgemeester Huub Hieltjes heeft de woning gesloten op basis van de Opiumwet. 

Drugspand Duiven

De gedwongen sluiting is voor een periode van drie maanden. De gemeenten Duiven spreekt in een persbericht van ‘specifieke omstandigheden’ waardoor een correctie wordt toegepast. De woning tot en met 29 juli is gesloten.

Burgemeester Huub Hieltjes: “Handel van drugs is een groot gevaar voor de samenleving. Het tast de veiligheid en de gezondheid van inwoners aan. Ook leidt drugshandel en drugsgebruik tot overlast. Drugshandel wordt veelal aangestuurd door criminele organisaties en gaat vaak gepaard met geweld en andere criminele activiteiten. Naast de strafrechtelijke aanpak door politie en justitie, is een stevige bestuurlijke aanpak nodig om deze problemen aan te pakken.”

De Opiumwet geeft de burgemeester de bevoegdheid om een drugspand te sluiten. Deze maatregel wordt genomen om de bekendheid van het pand als locatie waar drugs wordt verkocht, afgeleverd of verstrekt weg te nemen. Klanten en dealers kunnen geen gebruik meer maken van dat pand voor de handel in drugs. Duidelijk moet worden dat het pand niet meer beschikbaar is voor drugshandel. We willen niet dat het nog een keer gebeurt. 

Veiligheid is niet alleen een taak van de gemeente. Burgemeester Huub Hieltjes roept daarom ook inwoners van Duiven om zelf aan de slag te gaan. Door elkaar aan te spreken op onwenselijke situaties en verdachte situaties te melden bij de politie (0900 88 44). Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000). ‘Samen kunnen we de gemeente veilig houden.’ De burgemeester, pas kort in functie in Duiven, sloot eerder al in dezelfde omgeving een pand aan de Terschellingstraat.