Oost Gelre start met Keurmerk Veilig Buitengebied

29 april 2019

De gemeente Oost Gelre is begonnen met het Keurmerk Veilig Buitengebied. Inwoners en bedrijven van het buitengebied van de Gelderse gemeente hebben in de derde week van april een schriftelijke brief ontvangen met een uitnodiging een enquete in te vullen. Deze enquete is een eerste stap op weg naar het Keurmerk Veilig Buitengebied. Burgemeester Bronsvoort laat weten dat veiligheid binnen haar gemeente een belangrijk thema is, waarbij een beroep wordt gedaan de inwoners van het buitengebied informatie over veiligheid te delen. Zij vormen extra oren en ogen in het buitengebied en zijn een onmisbare schakel in het veilig houden en maken van Oost Gelre.

Samen werken aan veiligheid doet Oost Gelre al met politie, brandweer, LTO, natuurbeschermingsorganisaties, waterschappen, omgevingsdiensten en uiteraard het CCV en Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland. Burgemeester Bronsvoort: ‘Met het Keurmerk Veilig Buitengebied willen we de veiligheid en daarmee ook het veiligheidsgevoel versterken.’

Op 16 maart jl. heeft de gemeente Oost Gelre samen met vertegenwoordigers van Bronckhorst, Oude IJsselstreek, Aalten, Winterswijk, Montferland, Berkelland en Doetinchem al een handtekening onder een intentieverklaring gezamenlijk aan de slag te gaan met het Keurmerk Veilig Buitengebied. Met als motto #KIEKUUT werd in Borculo het startschot gegeven.

Stal poster getekend