Online Talkshow KIEK UUT - Buren

9 augustus 2021

Hoe herken je ondermijnende criminaliteit? Woensdag 25 augustus besteedt de gemeente Buren op bijzondere manieren aandacht aan het herkennen en voorkomen van deze ernstige vorm van criminaliteit.  De onderwereld maakt steeds vaker gebruik van diensten en faciliteiten van de bovenwereld. Dit heet ondermijnende criminaliteit.

KIEK UUT Buren 2

Het treft steeds meer inwoners en ondernemers. Iemand huurt uw schuur en een paar maanden later ontdekt de politie er een wietplantage. Criminelen dumpen drugsafval in de berm. Een sportschool blijkt een dekmantel te zijn voor het witwassen van crimineel geld. 

Talkshow

De gemeente Buren en Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland organiseren 25 augustus om 20.00 uur een online talkshow voor alle ondernemers en inwoners. Burgemeester Josan Meijers gaat vanuit het gemeentehuis in Maurik met verschillende mensen in gesprek over de invloed die de georganiseerde misdaad uitoefent op het bedrijfsleven. Welke voorbeelden van ondermijning zijn er in de gemeente Buren? Welke gevolgen heeft dit gehad voor ondernemers? Hoe kunnen we deze inmenging van de georganiseerde misdaad en de gevolgen voor onze maatschappij voorkomen? 

Gasten

Onder leiding van Anton Jansen van Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland spreekt burgemeester Meijers met verschillende gasten:

  • Henk van Ommeren (directeur Van Ommeren Installaties B.V. en secretaris van Ondernemersplatform Buren)
  • Paul van der Weiden (adviseur lokale veiligheid van Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV))
  • Elise Meijer (Teamchef C basisteam politie De Waarden) 

Aanmelden

De online talkshow KIEK UUT richt zich op alle ondernemers en inwoners uit de gemeente Buren. Deelname is gratis. Wie de talkshow wil bekijken kan zich aanmelden via Online Talkshow KIEK UUT Buren. Wie zich aanmeldt ontvangt kort voor de talkshow een e-mail met de link om de uitzending live te kunnen volgen.

Hoe ruikt een drugslab?

25 augustus staat de Ondermijningscontainer van Bureau Drugszaken de hele dag bij het gemeentehuis. Inwoners en ondernemers kunnen vanaf 10.00 uur een bezoek te brengen aan deze container. Hierin kunnen zij zien, ruiken en ervaren hoe drugs wordt gemaakt en welke criminaliteit erachter zit. Voor bezoek is het nodig om een tijdslot te reserveren. Dat kan via Bezoek Ondermijningscontainer Buren.

KIEK UUT Buren Container

 

Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland organiseerde eerder dit jaar acht edities van de Online Talkshow KIEK UUT, die alle zijn terug te kijken via het Youtube-kanaal.