Online Talkshow: Crimineel Verpand?

22 februari 2021

Het CCV (Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid) en Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland organiseren voor de veiligheidsregio Gelderland-Midden op 8 maart a.s. van 15.00 tot 16.30 uur de online talkshow ‘Crimineel verpand?’. Patrick van den Brink, directeur van het CCV, is tafelheer. Hij ontvangt o.a. burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem en Loes van der Meijs-van der Laar, burgemeester van Doesburg. Demissionair minister van Justitie & Veiligheid, Ferdinand Grapperhaus is de speciale gast aan tafel.

Banner Crimineel verpand Facebook 1200x628

Deelnemers aan de online talkshow 'Crimineel Verpand?' worden bijgepraat over de problematiek van ondermijnende criminaliteit in gebouwen en panden van verhuurders. De georganiseerde misdaad heeft voor criminele activiteiten huisvesting nodig, verhuurders verlenen (vaak onbewust) hun medewerking. Verhuurders blijven achter met de consequenties, die verstrekkend kunnen zijn: reputatieschade, financieel, zelfs tot aan sluiting van het pand toe.

Achtergrond

Criminelen proberen steeds vaker bedrijfsruimten en woningen te huren om drugs op te slaan of te produceren, gestolen goederen onder te brengen, auto’s koud te zetten, criminelen en/of kwetsbare mensen te huisvesten. Dit soort activiteiten zijn vaak voor het blote oog niet zichtbaar. Wat je niet direct ziet, kan er echter wel degelijk zijn: Je gaat het pas zien als je het door hebt, met grote gevolgen. Pandeigenaren en verhuurmakelaars blijven achter met de gevolgen. Samenwerking tussen gemeenten en verhuurders is essentieel voor de aanpak van deze vorm van ondermijnende criminaliteit.

Inhoud 'Crimineel Verpand?'

Tijdens de talkshow word je bijgepraat over de problematiek van ondermijnende criminaliteit in huurpanden. De aanwezige deskundigen gaan uitgebreid in op de maatregelen die verhuurders en gemeenten kunnen nemen om te voorkomen dat een pand moet worden gesloten. Via de livestream is er uiteraard voldoende gelegenheid om vragen te stellen s er volop gelegenheid om vragen te stellen aan de tafelgasten. 'Crimineel Verpand?' is bedoeld voor iedereen die vanuit professioneel oogpunt te maken heeft met huurpanden in Gelderland-Midden. Zoals verhuurmakelaars, vastgoedbeheerders, particuliere verhuurders en professionals bij woningbouwcorporaties en gemeenten. 

Aanmelden

Deelname aan deze online talkshow is gratis. Meld je direct aan via www.hetccv.nl/crimineelverpand. Je vindt op deze pagina ook de nodige achtergrondinformatie. Een paar dagen voor de talkshow ontvang je een e-mailbericht met de link om 'Crimineel Verpand?' live te kunnen volgen.