Oldambt, Stadskanaal en Westerwolde aan de slag met Meld Misdaad Anoniem

23 november 2021

De gemeenten Oldambt, Stadskanaal en Westerwolde zijn een samenwerking gestart met Meld Misdaad Anoniem. De respectievelijke burgemeesters Cora-Yfke Sikkema, Klaas Sloots en Jaap Velema hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Burgemeester Oladmbt

De drie gemeenten krijgen door de samenwerking voortaan direct berichten wanneer een inwoner anoniem een melding bij M. doet over een mogelijk verdachte situatie. Oldambt, Stadskanaal en Westerwolde kunnen nu criminaliteit sneller en beter aanpakken. Burgemeester Jaap Velema van Westerwolde: “De aanpak van criminaliteit is een gedeelde verantwoordelijkheid. Dat kunnen politie en gemeentes niet alleen. We hebben de ogen en oren van onze inwoners hard nodig.” Burgemeester Cora-Yfke Sikkema van gemeente Oldambt (foto): “Wij willen criminaliteit graag op tijd herkennen en stoppen. Daarom horen wij graag van inwoners wat er speelt. M. maakt het makkelijker om iets te melden.”

Melden bij M. is altijd anoniem

Meld Misdaad Anoniem is geen onderdeel van de politie. Inwoners kunnen een melding doen over bijvoorbeeld hennepteelt, drugslabs, illegale prostitutie, fraude en onverklaarbaar vermogen. De anonimiteit van de melder staat hierbij altijd centraal. Burgemeester Klaas Sloot van Stadskanaal: “Het is altijd het beste om rechtstreeks naar de politie te gaan met informatie over criminele activiteiten. Maar dat is niet altijd makkelijk. Bijvoorbeeld door angst voor wraak of omdat iemand de dader kent. Via M. komt de informatie bij de politie en gemeente terecht. De melder blijft zelf altijd anoniem.”

Meld Misdaad Anoniem is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Je kunt 24/7 online melden in een beveiligde omgeving. Meld Misdaad Anoniem is partner van PVO Oost-Nederland.