Oculus: voor een veilig en leefbaar Oost-Nederland

5 november 2020

De provincies Gelderland en Overijssel vormen het werkgebied van Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland. Schoon aan de haak in water en land een oppervlakte van ruim 8.500 kilometer. De beide provincies bestrijken een-op-een het gebied van de politie-eenheid Oost-Nederland.

Oculus

Een prachtige omgeving. Voor bedrijvigheid, voor leefbaarheid, een aantrekkelijk buitengebied, talloze waterwegen en veel toeristische trekpleisters.

Het aantal gemeenten in beide provincies is makkelijk te achterhalen. Maar…..enig idee hoeveel dorpen, industrie- en bedrijventerreinen, campings en jachthavens het totale gebied telt? Binnen PVO wisten we dat tot voor kort ook niet. Mike Engelenberg doet sinds september jl. vanuit Saxion een meeloopstage. De inbreng van iedereen is bij PVO Oost-Nederland even belangrijk en telt even zwaar. Mike kwam op het idee van ‘Oculus’: een totaaloverzicht van alle plekken die kwetsbaar zijn voor ondermijning en de georganiseerde misdaad.

De politieregio Oost-Nederland is groot, de kaart toont een overzicht van:

  • Keurmerk Veilig Buitengebied
  • (Keurmerk Veilig Ondernemen) Bedrijventerreinen
  • Keurmerk Veilig Ondernemen Winkelgebied
  • Jachthaven
  • Vakantieparken

Oculus laat in een oogopslag het werkgebied en aandachtsveld van PVO Oost-Nederland zien. In het post-coronatijdperk is iedereen welkom zelf te bekijken hoe Gelderland en Overijssel met inzet van preventie veilig en leefbaar kunnen blijven.

(Bijdrage: Vincent Leenders)