Mieke van Ee (83), oudste deelnemer aan HCKTHN404: Ondermijning not found

30 september 2021

Mieke van Ee heeft in het buitengebied gewoond. Mieke is echter vooral de moeder van Henk van Ee, drijvende kracht achter ‘HCKTHN404: Ondermijning not found’, een activiteit onder verantwoordelijkheid van Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland en Hogeschool Saxion.

Mieke van Ee

Henk vertelde zijn moeder tijdens een koffievisite over dit evenement waarin onderwijsinstellingen in de vorm van een hackathon worden uitgedaagd met een verfrissende blik, ‘outside the box’ het fenomeen ondermijning in het buitengebied te benaderen.

Wat is dan ondermijning? Weten we eigenlijk wel wat het buitengebied is? Is dat digitaal? Hoe moeten we signalen herkennen? Wat kunnen we er tegen doen? Vragen die Mieke hebben doen besluiten vrijdag 15 oktober een van de 49 deelnemers te zijn aan ‘HCKTHN404: Ondermijning not found’. Bekijk en luister naar het waarom. Mieke van Ee is 83 jaar en daarmee de oudste deelnemer aan dit evenement. 

Met haar deelname is zij het levende bewijs dat de aanpak van ondermijning een gemeenschappelijk doel is en inzet vraagt van ons allemaal. Deze hackathon wordt georganiseerd door Jorne Hilhorst, Victor Kummeling en Martijn van Diepen, studenten van Saxion Toptalent.