Lingewaard start met Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerrein

15 juli 2021

Stichting BIZ bedrijventerrein Gendt Bemmel, politie, brandweer en de gemeente Lingewaard hebben de handen ineen geslagen om het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerrein (KVO-B) te starten op het bedrijventerrein Gendt Bemmel. De start van dit keurmerk ging gepaard met een officieel moment in de vorm van het tekenen van een intentieverklaring.

Lingewaard KVO B

De betrokken partijen maken zich met hun handtekening hard om overlast en criminaliteit op het bedrijventerrein Gendt te gaan in het streven naar een schoon, heel en veilig ondernemersklimaat. Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland begeleidt dit proces, waarin Publiek-Private Samenwerking centraal staat.  Op het bedrijventerrein is eerder een zogenaamde schouw georganiseerd, zodat Anton Jansen, manager PVO Oost-Nederland, aan de hand van concrete situaties op het terrein kon laten zien waar kwetsbare zaken zichtbaar waren. 

Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerrein (KVO-B) helpt ondernemers, gemeenten, politie en brandweer om samen de veiligheid op het bedrijventerrein te verbeteren en goed te houden. Het uitgangspunt is een duurzame samenwerking tussen alle betrokken partijen. Met als belangrijkste resultaat: een aantrekkelijk economisch gebied door een verbeterd veiligheidsniveau.

Op de foto van links naar rechts: Henk Kamerbeek (brandweer), Jacques van Heck (vertegenwoordiger ondernemers), burgemeester Nelly Kalfs en Peter Verhofstad, namens de politie.