KIEKUUT: Huis te huur in Berkelland

17 november 2020

Sander Haan is in de gemeente Berkelland de wijkagent voor Beltrum, Rekken en het buitengebied van Eibergen. Op zijn twitteraccount heeft hij een afbeelding geplaatst van een briefje, waarop de schrijver kenbaar maakt dat hij/zij op zoek is naar een huurhuis in een landelijke of bosrijke omgeving. De huur zou voor onbepaalde tijd zijn.

1710 Berkelland

Het buitengebied in Berkelland, of beter de Achterhoek in het algemeen, heeft een grote aantrekkingskracht op de georganiseerde misdaad. Veel locaties zijn aan het zicht onttrokken, er is sprake van leegstand en weinig toezicht.

Het tegengaan van deze en andere vormen van ondermijning vragen om een gezamenlijke inspanning van de gehele samenleving. De gemeente Berkelland heeft in dat kader in maart 2019 een start gemaakt met het Keurmerk Veilig Buitengebied van PVO Oost-Nederland.

Het aanbod dat Sander Haan aantrof is aantrekkelijk, hij waarschuwt voor deze vorm van ondermijning en roept tegelijkertijd mensen op zich te melden bij de politie wanneer zij op vergelijkbare wijze worden benaderd.