KIEK UUT in Deventer, Olst-Wijhe en Raalte

8 juli 2020

De gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte (DOWR) werken samen op het gebied van de gemeentelijke belastingen. De Regionale Belastingsamenwerking DOWR verzorgt de aanslagoplegging en de uitvoering van de Wet WOZ.

PVO Taskforce Bruchure LosseCover v2

Deventer, Olst-Wijhe en Raalte zijn met als motto KIEK UUT ook gezamenlijk aan de slag gegaan met Keurmerk Veilig Buitengebied van Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland.

Het buitengebied heeft veel moois te bieden, maar dat prachtige buitengebied heeft steeds meer te maken met leegstand, waardoor het aantrekkelijker wordt voor de georganiseerde misdaad. De drie gemeenten hebben een KIEK UUT-folder, specifiek voor hun buitengebied samengesteld. De inhoud van de folder:

  • Voorkom misbruik van jouw pand en weet aan wie je dit verhuurt!
  • Wat te doen bij verdachte signalen: veiligheid, mensen op het erf en het verkleinen van de risico‚Äôs bij de verhuur van schuren
  • Tips
  • Herkennen van signalen

De provincie Gelderland heeft voor het buitengebied van Deventer, Olst-Wijhe en Raalte erfcoaches beschikbaar. Agariers en andere erfeigenaren kunnen een beroep doen op deze erfcoaches. Meer informatie is te vinden via www.dekrachtvansalland.nl/erfcoaches.

De KIEK UUT-folder voor de samenwerkende gemeenten kan hier als pdf worden gedownload.