Certificaat Veilig Ondernemen voor Winkelcentrum Dreiumme

14 oktober 2019

Donderdag 10 oktober jl. hebben samenwerkende partijen van Winkelcentrum Dreiumme in Warnsveld het certificaat Veilig Ondernemen ontvangen. Dit certificaat maakt het mogelijk om op een gestructureerde manier de veiligheid van winkelgebieden en bedrijventerreinen te verbeteren. Wanneer publieke en private partijen volgens het proces met elkaar samenwerken, komen zij voor dit certificaat in aanmerking.

De uitreiking vond plaats in ’t Warnshuus in Warnsveld. Burgemeester Annemieke Vermeulen, politie, gemeente, brandweer en de Ondernemersvereniging kregen het certificaat uit handen Paul van der Weiden van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).

Zupthen Dreiumme

De aanwezigen kregen aansluitend een presentatie van een ethisch hacker van het NFIR, die de ondernemers vertelde over de alsmaar toenemende dreiging van diverse vormen van cybercriminaliteit zoals phishing, ransomware, CEO-lockers, maar ook de noodzaak van moeilijk te raden wachtwoorden. Deze Cybercrime Alert werd mede georganiseerd door het Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland. Anton Jansen, manager van PVO, sprak daarbij de verwachting uit dat binnen enkele jaren circa 50 tot 70% van de criminaliteit digitaal zal zijn.