Certificaat Veilig Buitengebied voor Barneveld

25 juni 2019

In het kader van Publiek-Private Samenwerking heeft een groot aantal partijen in Barneveld op maandag 17 juni jl. het Certificaat Veilig Buitengebied ontvangen. De Essenburcht in Kootwijkerbroek was het decor voor deze officiƫle ondertekening in een informatieavond over ondermijning en georganiseerde criminaliteit in het buitengebied. Onder voorzitterschap van Dirk Klein, Teamleider Veiligheid van de gemeente Barneveld en het openingswoord van burgemeester Asje van Dijk mochten de diverse vertegenwoordigers van de samenwerkende partijen hun handtekening zetten en het keurmerk in ontvangst nemen.

In het streven naar een veiliger buitengebied in Barneveld werken de volgende partijen samen: gemeente Barneveld, politie, brandweer, Rabobank Gelderse Vallei, Omgevingsdienst de Vallei, waterschap Vallei en Veluwe, vertegenwoordigers van buurtapp-groepen, wijkplatforms en verenigingen van plaatselijk belang. De avond was gericht op bewoners ten oosten van het buitengebied in Barneveld en Voorthuizen, op dinsdag 8 oktober volgt een vergelijkbare avond voor de bewoners ten westen.

Anton Jansen van PVO gaf vervolgens een uitvoerige presentatie over zaken die zich in het buitengebied (kunnen) afspelen en de signalen die op ondermijning kunnen wijzen. Barneveld is na Bronckhorst, Ede en Overbetuwe de vierde gemeente in Gelderland die het Certificaat Veilig Buitengebied uitgereikt heeft gekregen.

De Barneveldse Krant doet uitgebreid verslag van de avond.

Keurmerk Veilig Buitengebied Barneveld

Op de foto zijn van links naar rechts de volgende personen te zien: H.J. Baakman (Omgevingsdienst De Vallei), Evert-Jan van Veldhuizen (Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden), J. van Puurveen (Land- en Tuinbouw Organisatie Noord Gelderse Vallei), Florijn, burgemeester dr. J.W.A. van Dijk, M.A. Strating (Politie Oost-Nederland), Marcel Wijnen (Rabobank Gelderse Vallei), S. Vels (Plaatselijk Belang Voorthuizen), P. Tijsse (vertegenwoordiger van de wijkplatforms) en Anton Jansen (manager PVO). Op de foto ontbreekt Leonie Dennenberg van het Waterschap Vallei en Veluwe.