Hoe ruikt een drugslab?

18 augustus 2021

Woensdag 25 augustus laat de gemeente Buren inwoners en ondernemers zien hoe drugs wordt gemaakt en welke criminaliteit erachter zit. In de ondermijningscontainer van Bureau Drugszaken zien inwoners en ondernemers wat de gevaren zijn van ondermijnende criminaliteit.

KIEK UUT Buren Container 

De ondermijningscontainer van Bureau Drugszaken staat 25 augustus de hele dag bij het gemeentehuis in Maurik. Vanaf 10.00 uur kan iedereen die in de gemeente Buren woont en werkt een bezoek brengen aan deze container. Hierin kunnen zij zien, ruiken en ervaren hoe drugs wordt gemaakt en welke criminaliteit erachter zit. De container ligt vol met aanwijzingen en materialen die bij verschillende soorten van productie worden gebruikt. Zo leren bezoekers de gevaren kennen van ondermijning op het gebied van cocaïnehandel, hennepteelt en synthetische drugs.

Ondermijnende criminaliteit

De onderwereld maakt steeds vaker gebruik van diensten en faciliteiten van de bovenwereld. Dit heet ondermijnende criminaliteit. Het treft steeds meer inwoners en ondernemers. Iemand huurt bijvoorbeeld een schuur en een paar maanden later ontdekt de politie er een drugslab. Of criminelen dumpen drugsafval in de berm. Het is belangrijk dat inwoners en ondernemers de signalen leren kennen van deze ernstige vorm van criminaliteit. 

Reserveren

Om de container te kunnen bezoeken, is het nodig om een tijdslot te reserveren. Dat kan op een speciaal ingerichte pagina.

(Bron: persbericht Gemeente Buren)