Hoe cyberveilig is jouw bedrijf? Doe de Cybergovernance check

14 december 2023

Cybercrime is de snelst groeiende vorm van criminaliteit. Een op de vijf ondernemers heeft al wel eens te maken gehad met een of andere vorm van digitale criminaliteit: phishing, een DDOS-aanval, ransomware, hack. Het Centrum voor Veiligheid en Digitalisering (CvD) biedt ondernemers een gratis Cybergovernance check. 

Vraag de check aan op : https://www.cvdnederland.nl/check

Wie is  binnen jouw organisatie verantwoordelijk, welke procedures zijn er, hoe is het wachtwoordbeheer geregeld? Wie maakt regelmatig de back-up? Het Centrum voor Veiligheid en Digitalisering (CvD), Novel-T en Syntana hebben de vijf basisprincipes voor veilig digitaal ondernemen gebruikt om een Cybergovernance check te ontwikkelen. Ondernemers krijgen inzicht in de verbetermogelijkheden op het gebied van cybersecurity over hun bedrijf. De check geeft concrete tips en handvatten om met de IT-leverancier aan de slag te gaan.

Studenten Saxion

Studenten van Hogeschool Saxion voeren de Cybergovernance check in samenwerking met CVD innovatiehub uit. De check is gratis en duurt maximaal een uur. Studenten komen langs op locatie voor een interview van ongeveer een uur. Het interview bestaat uit 37 vragen over hoe de digitale weerbaarheid van jouw onderneming is geregeld. Na het interview krijg je een rapport waarin duidelijk staat wie binnen of buiten je onderneming verantwoordelijk is voor de belangrijkste maatregelen die genomen moeten worden voor de vergroting van de cybersecurity van je onderneming.

Uitgebreide informatie over onderwerpen, vragen en resultaten van de Cybergovernance check vind je op de website van het Centrum voor Veiligheid en Digitalisering. De video betreft een oproep en opname van Jeroen Joon, ten tijde van de lancering van de Cybergovernance check wethouder van Apeldoorn, vestigingsplaats van het CvD. Jeroen is inmiddels waarnemend burgemeester van de gemeente Harderwijk.