Hennepkwekerij Ulft ontdekt na tips Meld Misdaad Anoniem

4 februari 2021

De politie heeft een hennepkwekerij in Ulft (gemeente Oude IJsselstreek) met circa 900 plantjes ontmanteld. De kwekerij was gevestigd in een bedrijfspand aan de Oersweg. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een tip via Meld Misdaad Anoniem. Naast de plantjes trof de politie ook een groot aantal kweekbakken aan.

KIEKUUT Ulft Oerseweg

Wijkagent Lieke Mastenbroek maakte melding van de vondst op haar Instagram-account (foto’s). Bij de inval zijn twee mensen gearresteerd, zij worden nader verhoord over hun exacte rol.

Melden helpt

Ondermijning raakt ons allemaal. Je gaat het pas zien als je het door hebt. De signalen van ondermijnende criminaliteit blijken vaak achteraf in de buurt al veel eerder zichtbaar te zijn geweest, een soort van onderbuikgevoel dat iets niet helemaal klopt. Herkenbaar? Anoniem melding maken is altijd mogelijk, privacy is gewaarborgd. Bel gratis 0800-7000 of ga naar MeldMisdaadAnoniem.nl. De politie krijgt informatie, ondermijning wordt tegengegaan en de omgeving voor iedereen veiliger. MeldMisdaadAnoniem is partner van PVO Oost-Nederland.

De gemeente Oude IJsselstreek is sinds maart 2019 onder het motto #KIEKUUT van start gegaan met Keurmerk Veilig Buitengebied. Op informatieavonden voor ondernemers en bewoners van het buitengebied verzorgt Meld Misdaad Anoniem regelmatig presentaties.