Hennepkwekerij opgerold aan Het Kasteel in Apeldoorn

25 maart 2021

De politie heeft zaterdag 20 maart een hennepkwekerij opgerold aan Het Kasteel in Apeldoorn. In de ochtend kwam een melding binnen over een verdachte situatie. Een oplettende burger had een sterke wietlucht waargenomen rondom de woning waarop de politie direct op onderzoek uitging. De volledige woning aan Het Kasteel was ingericht voor de productie van hennep. Er was zelfs sprake van een zelf uitgegraven kruipruimte.

In het pand waren acht personen aanwezig, in drie ruimtes was net geoogst en werd geknipt. De politie telde 256 planten en 277 stekjes. Ook was sprake van illegaal stroomverbruik.. De woning werd direct na de ontdekking op last van de burgemeester gesloten op basis van Opiumwet 13b (Wet Damocles).

Hennepkwekerijen gaan altijd gepaard met overlast. In veel gevallen is sprake van illegaal stroomverbruik en dat leidt altijd tot brandgevaar. De politie waarschuwt bij voortduring voor het gevaar van hennepkwekerijen. Heeft u een vermoeden dat ook bij in de buurt mogelijk sprake is van een hennepkwekerij? Tips zijn welkom op 0900 - 8844 of anoniem bij Meld Misdaad Anoniem op 0800 - 7000.