Hennepkwekerij onder de grond bij Eindhoven

20 maart 2019

Je gaat het pas zien als je het door hebt. In de bossen rond Ekkersrijt, omgeving Eindhoven, hebben medewerkers van een energiebedrijf bij toeval een ondergrondse hennepkwekerij ontdekt. Een oogst van 150 plantjes met lampjes en andere noodzakelijke apparatuur. Opmerkelijk: de hennepkwekerij was waarschijnlijk met de hand gegraven en bevond zich in de buurt van een recent ontmantelde cocainewasserij.

Het landschap lokt voor ondermijnende criminaliteit. Het zou ook in Gelderland kunnen voorkomen: Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland is met acht gemeenten met als motto 'KIEK UUT' in de Achterhoek gestart met het Keurmerk Veilig Buitengebied. 

 

Meld Misdaad Anoniem

Ondermijning raakt ons allemaal en je gaat het pas zien als je het door hebt. De signalen van ondermijnende criminaliteit blijken vaak achteraf in de buurt al veel eerder zichtbaar te zijn geweest, een soort van onderbuikgevoel dat iets niet helemaal klopt. Herkenbaar? Anoniem melding maken is altijd mogelijk, privacy is gewaarborgd. Bel gratis 0800-7000 of ga naar MeldMisdaadAnoniem.nl. De politie krijgt informatie, ondermijning wordt tegengegaan en de omgeving voor iedereen veiliger.

Lees meer