Hennepkwekerij in Ommen met 529 hennepplanten ontdekt

21 juli 2022

De politie heeft aan de Merelstraat in Ommen een hennepkwekerij met 529 planten opgerold. De plantjes stonden verspreid in de woning. De bewoner van de woning is aangehouden op verdenking van het overtreden van de Opiumwet. Een speciaal team heeft de hennepkwekerij ontmanteld en vernietigd.

Ommen

Wijkagent Thijs Abbink op zijn Instagram-account: “Het telen van deze plant is een misdrijf en dus strafbaar. Het brengt tevens meerdere risico’s met zich mee zoals brandgevaar, ontploffingsgevaar en gezondheid”

De oproep is dan ook om bij vermoedens van een kwekerij altijd melding te doen. Een hennepkwekerij kan worden herkend aan condensvorming op de ramen, zoemende of brommende geluiden, afgeplakte ramen, gordijnen die nooit opengaan, stankoverlast in de vorm van henneplucht, bouwwerkzaamheden en sjouwactiviteiten op vreemde tijden, stroomstoringen op het elektriciteitsnet, bewakingscamera’s of extra ontluchtingspijpen in het dak.

#KIEKUUT: Melden helpt

Ondermijning raakt ons allemaal. Je gaat het pas zien als je het door hebt. De signalen van ondermijnende criminaliteit blijken vaak achteraf in de buurt al veel eerder zichtbaar te zijn geweest, een soort van onderbuikgevoel dat iets niet helemaal klopt. Herkenbaar? Anoniem melding maken is altijd mogelijk, privacy is gewaarborgd. Bel gratis 0800-7000 of ga naar MeldMisdaadAnoniem.nl. De politie krijgt informatie, ondermijning wordt tegengegaan en de omgeving voor iedereen veiliger. MeldMisdaadAnoniem is partner van PVO Oost-Nederland.

De gemeente Ommen is actief met #KIEKUUT #VeiligBuitengebied.

(Foto: www.instagram.com/wijkagent_ommen)