'Groeten uit Ulicoten'

26 augustus 2019

Camping Ponderosa in het Brabantse Ulicoten is zaterdag 24 augustus deels ontruimd vanwege de vondst van een busje met drugsafval. Specialisten van de brandweer, het milieuteam van de politie en een gespecialiseerd bergingsbedrijf hebben het busje ontmanteld en vonden onder meer 18 vaten van 25 kg, 5 vaten van 200 liter en enkele vaten van meer dan 100 liter chemisch afval.

De politie spreekt van een groot brandgevaar waarvan de gevolgen niet te overzien waren geweest. In aanvulling op het bericht wijst de politie erop dat het gebruik van synthetische drugs een zaak is van ons allemaal: 'Veel gebruikers van Synthetische drug beseffen niet dat zij indirect bijdragen aan het gevaarlijke en ondermijnende karakter van drugshandel. Naast de gevaar zetting moet de eigenaar van de grond waarop het afval is gedumpt de schoonmaakkosten namelijk zelf betalen.

Wanneer het de grond van de overheid betreft betaald de overheid de kosten, met belastinggeld dat beter aan andere zaken besteed kan worden. Het is bizar dat inwoners op deze manier ongewild mee betalen aan de respectloze handel en wandel van criminelen en dat criminelen op deze manier burgers betrekt bij de criminele handel en het gevaar waar ze mensen aan blootstelt.'

Camping Ulecoten

Lokale en landelijke media maken in woord en beeld uitgebreid melding van de vondst:

  • BN De Stem: Busje met mogelijk drugsafval gevonden in Ulicoten, deel camping Ponderosa tijdelijk ontruimd
  • Hart van Nederland: Camping Ulicoten ontruimd om busje met drugsafval
  • NOS: Camping deels ontruimd na vondst drugsafvalbus
  • Omroep Brabant: Busje lekt drugsafval bij camping Ponderosa in Ulicoten, gasten opgevangen in kantine
  • Nu.nl:  Noord-Brabantse camping ontruimd vanwege bus met drugsafval