Gps-apparatuur gestolen in buitengebied Deventer

15 augustus 2022

Loonwerker Bertjan Slaghekke uit Bathmen is dit jaar al twee keer slachtoffer geworden van diefstal van zijn dure gps-apparatuur, precisie-software voor de agrarische sector. Bathmen is een dorp in de gemeente Deventer.

KIEK UUT Stop Diefstal De Stentor 

Journalist Jaap Selles ging namens dagblad De Stentor naar Bathmen waar hij navraag deed bij het slachtoffer.  Daarnaast ging hij in gesprek met Adviseur Lokale Veiligheid Paul van der Weiden van Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland en Gerwin Otten, bedrijvenadviseur bij Cumela Nederland. De diefstal van GPS-apparatuur kwam voor het eerst in de zomer van 2020 op de radar.

Cumela en PVO Oost-Nederland en LTO Noord hebben vervolgens de handen ineengeslagen preventief de diefstal van deze apparatuur tegen te gaan met de campagne Stop Diefstal. Primair voor leden van Cumela, maar ook voor niet-leden. Cumela gaat de actie in september a.s. herhalen, niet-leden kunnen een labelset ‘Stop Diefstal’ online voor een bedrag van € 35,- bestellen via www.kiekuut.nl/stopdiefstal.

Het interview met Bertjan Slaghekke, Paul van der Weiden en Gerwin Otten is, met videomateriaal, achter een betaalmuur te lezen via De Stentor.