Gemeente Staphorst aangesloten bij Meld Misdaad Anoniem

7 juni 2022

De gemeente Staphorst heeft een samenwerkingsovereenkomst ondertekende met Meld Misdaad Anoniem. De handtekeningen zijn gezet door burgemeester Jan ten Kate van de gemeente Staphorst en Axel van Pel, directeur van Meld Misdaad Anoniem.

Staphorst Meld Misdaad Anoniem

Burgemeester Jan ten Kate op de website van de gemeente Staphorst: “Een veilige woon- en leefomgeving voor onze inwoners en ondernemers heeft prioriteit. Daarvoor hebben we bij het opsporen van criminaliteit de ogen en oren van onze inwoners nodig. Dat kunnen gemeente en politie niet alleen. Wanneer inwoners signalen melden aan Meld Misdaad Anoniem is hun anonimiteit gewaarborgd. Zo kunnen we samen criminaliteit aanpakken.”

Melder blijft buiten beeld

Meld Misdaad Anoniem (M.) is een onafhankelijke organisatie en geen onderdeel van de politie. Bij M. wordt gemeld over bijvoorbeeld hennepteelt, drugslabs, illegale prostitutie, fraude en onverklaarbaar vermogen. Axel van Pel van M.: “Het is altijd het beste om rechtstreeks naar de politie te stappen als je informatie hebt over criminele activiteiten, maar in de praktijk blijkt dat niet altijd makkelijk. Er zijn veel redenen voor mensen om niet te melden. Bijvoorbeeld uit angst voor wraak of omdat je de dader kent. Het kan ook zijn dat mensen de gevolgen van melden niet kunnen overzien of dat ze er na die tijd simpelweg niets meer mee te maken willen hebben. Voor al die gevallen is Meld Misdaad Anoniem een vangnet. Wij zorgen ervoor dat de informatie bij de opsporing terecht komt, maar de melder buiten beeld blijft.”

Melden helpt

Ondermijning raakt ons allemaal. Je gaat het pas zien als je het doorhebt. De signalen van ondermijnende criminaliteit blijken vaak achteraf in de buurt al veel eerder zichtbaar te zijn geweest, een soort van onderbuikgevoel dat iets niet helemaal klopt. Herkenbaar? Anoniem melding maken is altijd mogelijk, privacy is gewaarborgd. Bel gratis 0800-7000 of ga naar MeldMisdaadAnoniem.nl. De politie krijgt informatie, ondermijning wordt tegengegaan en de omgeving voor iedereen veiliger. MeldMisdaadAnoniem is partner van PVO Oost-Nederland.