Gemeente Nijkerk sluit aan bij Meld Misdaad Anoniem

12 maart 2021

De gemeente Nijkerk gaat samenwerken met Meld Misdaad Anoniem om ondermijning en andere criminele activiteiten in Nijkerk samen met inwoners aan te pakken. Burgemeester Gerard Renkema en Axel van Pel, directeur van Meld Misdaad Anoniem hebben hun handtekening gezet onder een overeenkomst.

ondertekening MMA gemeente Nijkerk 1 020321

De samenwerking betekent dat ook de gemeente Nijkerk vanaf dit moment anonieme meldingen krijgt, niet alleen de politie. Beiden gaven aan de samenwerking een belangrijke stap te vinden in de aanpak tegen (georganiseerde) criminaliteit. Burgemeester Gerard Renkema: “Op het eerste gezicht is vaak weinig te zien, maar we vragen juist aan onze inwoners om verder te kijken. De illegale productie van drugs zorgt voor brandgevaar en giftige stoffen voor de omgeving. En dan hebben we het nog niet over het publiek gehad wat zo’n pand aantrekt. Voor ondermijning en misdaad is in de gemeente Nijkerk geen plaats. Niemand wil toch een drugslab of wietkwekerij in de buurt?”           

Waarom melden bij Meld Misdaad Anoniem?

Door signalen van criminele activiteiten te melden, kunnen inwoners meehelpen de gemeente Nijkerk veiliger te maken en criminelen te stoppen. Bij Meld Misdaad Anoniem is een melding volledig anoniem. Anonieme meldingen kunnen zeer goed bijdragen aan de gezamenlijke aanpak tegen de georganiseerde criminaliteit en ondermijning. ‘Wijken en buurten maken we zo samen veiliger.’

Melden helpt

Ondermijning raakt ons allemaal. Je gaat het pas zien als je het door hebt. De signalen van ondermijnende criminaliteit blijken vaak achteraf in de buurt al veel eerder zichtbaar te zijn geweest, een soort van onderbuikgevoel dat iets niet helemaal klopt. Herkenbaar? Anoniem melding maken is altijd mogelijk, privacy is gewaarborgd. Bel gratis 0800-7000 of ga naar MeldMisdaadAnoniem.nl. De politie krijgt informatie, ondermijning wordt tegengegaan en de omgeving voor iedereen veiliger. MeldMisdaadAnoniem is partner van PVO Oost-Nederland.