Gemeente Landerd partner van Meld Misdaad Anoniem

29 januari 2021

Burgemeester Marnix Bakermans van de gemeente Landerd (Noord-Brabant) en Marc Janssen van Meld Misdaad Anoniem hebben recent een samenwerkingsovereenkomst getekend. De gemeente ontvangt nu rechtstreeks relevante signalen van de stichting over criminaliteit en fraude in Landerd.

Landerd Meld Misdaad Anoniem

De samenwerking met M. vergroot de informatiepositie van de gemeente en versterkt hiermee de integrale aanpak van ondermijnende criminaliteit. Burgemeester Bakermans op Landerd.nl: ‘Zorgen voor een veiligere omgeving kunnen we alleen samen. Want samen zijn we de ogen en oren van de samenleving. Inwoners kunnen helpen door verdachte zaken te melden. Het is goed dat mensen weten dat anoniem melden bij M. ook écht anoniem is.’

Landerd is in december 2020 met de andere gemeenten in het Land van Maas en Waal (Uden, Boekel, Sint-Anthonis, Grave, Boxmeer, Cuijk, Mill en Sint-Hubert (Maas & Leijgraaf) een campagne gestart om de bekendheid van Meld Misdaad Anoniem te vergroten.

Marc Janssen over de doelstellingen van M.: “Het is altijd het beste om rechtstreeks naar de politie te stappen als je informatie hebt over criminele activiteiten, maar in de praktijk blijkt dat niet altijd makkelijk. Er zijn veel redenen voor mensen om niet te melden. Bijvoorbeeld uit angst voor wraak of omdat je de dader kent. Het kan ook zijn dat mensen de gevolgen van melden niet kunnen overzien of dat ze er na die tijd simpelweg niets meer mee te maken willen hebben. Voor al die gevallen is Meld Misdaad Anoniem een vangnet. Wij zorgen ervoor dat de informatie bij de juiste instantie(s) terecht komt, maar de melder buiten beeld blijft.”

Melden helpt

Ondermijning raakt ons allemaal. Je gaat het pas zien als je het door hebt. De signalen van ondermijnende criminaliteit blijken vaak achteraf in de buurt al veel eerder zichtbaar te zijn geweest, een soort van onderbuikgevoel dat iets niet helemaal klopt. Herkenbaar? Anoniem melding maken is altijd mogelijk, privacy is gewaarborgd. Bel gratis 0800-7000 of ga naar MeldMisdaadAnoniem.nl. De politie krijgt informatie, ondermijning wordt tegengegaan en de omgeving voor iedereen veiliger. MeldMisdaadAnoniem is partner van PVO Oost-Nederland.