Gemeente Heerlen sluit aan bij Meld Misdaad Anoniem

3 november 2021

De gemeente Heerlen is een samenwerking aangegaan met Meld Misdaad Anoniem. De twee partijen hebben hiertoe recent een overeenkomst getekend, waardoor de gemeente voortaan relevante signalen over fraude en criminaliteit ontvangt.

Meld Misdaad Anoniem Drugslabs Gelderland

De samenwerking vergroot de informatiepositie van de gemeente en versterkt de integrale aanpak van ondermijnende criminaliteit. Burgemeester Roel Wever op Heerlen.nl: ''Het is belangrijk dat we iedere vorm van criminaliteit opsporen en aanpakken. Dat kunnen politie en gemeente niet alleen. We hebben daarbij de ogen en oren van onze inwoners hard nodig. Met Meld Misdaad Anoniem kan het ook nog eens anoniem, we hopen dat dit het aantal meldingen doet groeien.''

Marc Janssen, woordvoerder van Meld Misdaad Anoniem: "Het is altijd het beste om rechtstreeks naar de politie te stappen als je informatie hebt over criminele activiteiten, maar in de praktijk blijkt dat niet altijd makkelijk. Er zijn veel redenen voor mensen om niet te melden. Bijvoorbeeld uit angst voor wraak of omdat je de dader kent. Het kan ook zijn dat mensen de gevolgen van melden niet kunnen overzien of dat ze er na die tijd simpelweg niets meer mee te maken willen hebben. Voor al die gevallen is Meld Misdaad Anoniem een vangnet. Wij zorgen ervoor dat de informatie bij de opsporing terecht komt, maar de melder buiten beeld blijft."

Melden helpt

Ondermijning raakt ons allemaal. Je gaat het pas zien als je het door hebt. De signalen van ondermijnende criminaliteit blijken vaak achteraf in de buurt al veel eerder zichtbaar te zijn geweest, een soort van onderbuikgevoel dat iets niet helemaal klopt. Herkenbaar? Anoniem melding maken is altijd mogelijk, privacy is gewaarborgd. Meld Misdaad Anoniem is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Melden kan ook 24/7 via een beveiligde omgeving op www.meldmisdaadanoniem.nl/melden.  MeldMisdaadAnoniem is partner van PVO Oost-Nederland.