Gemeente Beuningen sluit drugspand Ewijk

14 juli 2020

De gemeente Beuningen heeft maandag 13 juli een drugspand met achterliggende schuur aan de Veluwestraat in Ewijk voor de duur van drie maanden gesloten.

050820Drugspand Beuningen

De politie heeft de woning en de schuur in april jl. na een tip via Meld Misdaad Anoniem doorzocht en een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen die direct is ontmanteld.

Van Beuningen.nl: "Sluiting van een pand is een stevige maatregel”, zegt burgemeester Daphne Bergman. “Het is ook een passende maatregel. Onze inwoners moeten zich veilig voelen in hun woonomgeving. Via Meld Misdaad Anoniem kwamen er tips binnen over een mogelijke hennepkwekerij, daarop is de politie gaan kijken. Samen met onze inwoners zorgen we dat onze buurten leefbaar en veilig zijn. We willen in onze gemeente geen drugsindustrie, daar streven we naar. Geen hennepkwekerijen of laboratoria. Door zo’n pand voor langere tijd te sluiten willen we ervoor zorgen dat het niet langer als drugspand bekend staat of zo wordt gebruikt.” 

De hennepkwekerij is in april gevonden bij een inval in het pand. Tussen de inval en de sluiting van een pand zit soms een langere periode. Dat komt omdat de in beslag genomen drugs getest moet worden door het Nederlands Forensisch Instituut. Daarnaast kan de eigenaar/gebruiker van een pand nog in bezwaar en beroep gaan tegen de sluiting. Het pand aan de Veluwestraat is al het vijfde pand dat dit jaar door de burgemeester wordt gesloten.

Melden helpt

Ondermijning raakt ons allemaal. Je gaat het pas zien als je het door hebt. De signalen van ondermijnende criminaliteit blijken vaak achteraf in de buurt al veel eerder zichtbaar te zijn geweest, een soort van onderbuikgevoel dat iets niet helemaal klopt. Herkenbaar? Anoniem melding maken is altijd mogelijk, privacy is gewaarborgd. Bel gratis 0800-7000 of ga naar MeldMisdaadAnoniem.nl. De politie krijgt informatie, ondermijning wordt tegengegaan en de omgeving voor iedereen veiliger. MeldMisdaadAnoniem is partner van PVO Oost-Nederland.