FIOD arresteert drie mensen op verdenking van witwassen

12 november 2019

De FIOD heeft drie inwoners uit Wierden aangehouden op verdenking van witwassen voor een bedrag van circa één miljoen euro. In het kader van de aanhouding hebben doorzoekingen plaatsgevonden in vijf woningen en vijf bedrijfspanden in Almelo, Apeldoorn, Hof van Twente, Nijverdal, Rijssen en Wierden. De FIOD heeft daarbij beslag gelegd op de digitale en fysieke administratie, drie Mercedessen, een BMW, een quad en op bankrekeningen in binnen- en buitenland. Bij de operatie kreeg de FIOD bijstand van de douane. Bij het onderzoek zijn verdovende middelen aangetroffen.

De FIOD is het onderzoek gestart met informatie uit een politieonderzoek, waarin bleek dat grote bedragen contact geld werden gestort op de bankrekeningen van de aangehouden personen, waarbij het gin gom een totaal bedrag van genoemde een miljoen euro.

Witwassen 500 eurobiljetten

Aanpak witwassen prioriteit
De aanpak van witwassen heeft prioriteit bij de overheid, omdat het van groot belang is voor de effectieve bestrijding van allerlei vormen van ernstige criminaliteit. Hieronder valt ook de aanpak van onverklaarbaar vermogen. Het witwassen van crimineel geld is een vorm van ondermijnende criminaliteit die een ernstige bedreiging vormt voor de integriteit van het financiële en economische verkeer. Daarnaast werkt het witwassen van crimineel geld het voortbestaan van verschillende vormen van niet zelden georganiseerde criminaliteit in de hand.

(Bron: FIOD.nl)