Duitse Politie onderschept 1 miljoen euro cash

7 december 2021

De Duitse politie heeft afgelopen weekend een grote vondst gedaan in een bestelbusje dat de Nederlands-Duitse grens overstak. Bij een controle troffen agenten agenten één miljoen euro aan contanten aan, verstopt tussen allerlei spullen.

 Miljoen Euro cash

De agenten hielden zaterdagavond 4 december een bestelwagen met Hongaars kenteken aan, de bestelwagen kwam vanuit Nederland. De aanhouding gebeurde bij afrit Gildehaus van de A30, bij de grensovergang bij De Lutte.

De agenten reden al enige tijd achter het busje, zo laat de woordvoerder van de politie weten, waardoor de indruk bestond dat de personen die in het busje zaten bang waren dat iets zou worden gevonden. Het busje werd op een industrieterrein doorzocht, waarbij een doos van 31 kilo werd aangetroffen met een miljoen euro aan cash geld.

Het geld zat verstopt in plastic zakken. De bestuurder van het voertuig, een 55-jarige Hongaar, wordt verdacht van witwassen. Het geld is in beslag genomen en justitie in Duitsland doet onderzoek naar de herkomst van het geld.

(Foto: Politie Bad Bentheim)