Drugspanden in Ede op slot op basis Opiumwet

20 februari 2021

Burgemeester René Verhulst van Ede heeft twee loodsen aan de Goorsteeg in Lunteren gesloten. Hij deed dat direct nadat in de panden Grote hoeveelheden softdrugs en materialen voor het produceren van van synthetische harddrugs zijn aangetroffen.

Verhulst heeft bij de sluiting gebruik gemaakt van zijn bevoegdheid, zoals beschreven in de Opiumwet, artikel 13b (Wet Damocles). Beide panden gaan voor zes maanden op slot.

De burgemeester op Ede.nl met de toelichting op zijn besluit: “Ik heb de loodsen zojuist direct gesloten. Er zijn pallets vol gevaarlijke stoffen afgevoerd. Wij willen deze praktijken natuurlijk niet in onze gemeente, al weten we dat we ermee te maken hebben. Daarom ben ik blij dat deze locatie in Lunteren nu is opgerold.”

Drugspand gesloten Ede 0219


De gemeente Ede roept in het bericht haar inwoners opnieuw op niet onbedoeld mee te werken aan criminele activiteiten en vooral te melden. Burgemeester Verhulst: ”Ondermijning speelt zich af onder onze ogen. Het gaat erom wat je wilt zien, wat je kunt zien, wat je kunt doen. Daarmee is ondermijning een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Niet alleen van politie, justitie en of mij, als burgemeester. Maar ook van alle inwoners”.

De gemeente gaat binnen afzienbare tijd geurkaarten verspreiden waardoor je snel de mogelijke aanwezige productie van synthetische drugs kunt opmerken. Melden kan altijd anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

De regionale pers deed uitgebreid verslag:

  • Edestad.nl: burgemeester sluit drugspanden Lunteren
  • Gelderlander: mogelijk drugslab gevonden in Lunteren
  • Omroep Gelderland: drugs en 'pallets vol gevaarlijke stoffen' ontdekt bij inval in loodsen Lunteren

De gemeente Ede is onder begeleiding van PVO Oost-Nederland actief aan de slag met Veilig Buitengebied voor De Kraats-Nergana.

(Foto: gemeente Ede)