Dronten aan de slag met Meld Misdaad Anoniem

27 augustus 2020

De gemeente Dronten heeft in de persoon van burgemeester Gebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Meld Misdaad Anoniem. ‘Voor ondermijning en misdaad is in de gemeente Dronten geen plaats.

f 20200827160857 58137 644931688

Om nog meer zicht te krijgen op dit soort activiteiten starten wij 1 september een samenwerking met Meld Misdaad Anoniem (MMA)’, aldus de burgemeester op Dronten.nl. De burgemeester en Karin Krijnen van Meld Misdaad Anoniem hebben hun handtekening gezet onder de samenwerking, die van start gaat met een op maat gemaakte bewustwordingscampagne.

De gemeente wil met de samenwerking en de campagne de meldingsbereidheid verhogen en bewustwording creëren. De campagne richt zich in eerste instantie op (de gevaren van) hennepplantages, waarvan er dit voorjaar door de politie al vijf zijn ontmanteld. De burgemeester is van mening dat iedereen de morele plicht heeft om de veiligheid van buurten te helpen borgen. “Hennepkwekerijen en andere drugspanden waar bijvoorbeeld XTC wordt geproduceerd zorgen voor brandgevaar maar produceren ook giftige stoffen voor de omgeving. En dan hebben we het nog niet over het publiek gehad wat zo’n pand aantrekt,” aldus Gebben op de website.

Dronten is de eerste gemeente in de provincie Flevoland die zich aansluit bij Meld Misdaad Anoniem.

Melden helpt

Ondermijning raakt ons allemaal. Je gaat het pas zien als je het door hebt. De signalen van ondermijnende criminaliteit blijken vaak achteraf in de buurt al veel eerder zichtbaar te zijn geweest, een soort van onderbuikgevoel dat iets niet helemaal klopt. Herkenbaar? Anoniem melding maken is altijd mogelijk, privacy is gewaarborgd. Bel gratis 0800-7000 of ga naar MeldMisdaadAnoniem.nl. De politie krijgt informatie, ondermijning wordt tegengegaan en de omgeving voor iedereen veiliger. MeldMisdaadAnoniem is partner van PVO Oost-Nederland.

(Foto: gemeente Dronten)