Drie leden No Surrender aangehouden

13 november 2019

De politie heeft dinsdag 12 november drie verdachten (63, 39 en 26 jaar) uit Noordwolde (Friesland) en Vledder aangehouden op verdenking van heling, witwassen en deelname aan een criminele organisatie. In het kader van de aanhouding zijn doorzoekingen gedaan op  locaties in Noordwolde, Vledder en een bedrijfspand in Steenwijk. In laatstgenoemde plaats is de handelsvoorraad van een autobedrijf in beslag genomen.

Drie leden No Surrender

Het onderzoek werd opgestart na een melding bij Meld Misdaad Anoniem dat er in een loods in Wijnjewoude en Noordwolde onderdelen van gestolen voertuigen te vinden waren. Dat bleek in oktober 2018 inderdaad het geval. De transportbusjes waren afkomstig uit Amsterdam en Arnhem, inmiddels kan van minimaal 50 gestolen busjes de herkomst worden achterhaald. De drie aangehouden verdachten zijn leden van motorclub No Surrender.

De politie heeft bij de aanhouding o.a. de volgende materialen in beslag genomen:

  • vijf vuurwapens, vijf nepvuurwapens
  • minimaal €35.000,-
  • meer dan 30 voertuigen (waaronder auto’s, busjes, scooter)
  • twee kilo softdrugs
  • handelshoeveelheid harddrugs
  • boksbeugel
  • pepperspray

(Bron: politie.nl)

Meld Misdaad Anoniem

Ondermijning raakt ons allemaal en je gaat het pas zien als je het door hebt. De signalen van ondermijnende criminaliteit blijken vaak achteraf in de buurt al veel eerder zichtbaar te zijn geweest, een soort van onderbuikgevoel dat iets niet helemaal klopt. Herkenbaar? Anoniem melding maken is altijd mogelijk, privacy is gewaarborgd. Bel gratis 0800-7000 of ga naar MeldMisdaadAnoniem.nl. De politie krijgt informatie, ondermijning wordt tegengegaan en de omgeving voor iedereen veiliger. MeldMisdaadAnoniem is partner van PVO Oost-Nederland.