Douane vindt 50 kilo vuurwerk in bestelbus bij De Poppe

20 december 2021

De douane heeft zondagmorgen 19 december bij een controle van de grensovergang De Poppe op de A1 een bestelbus aangehouden en daarin 50 kilo zwaar vuurwerk aangetroffen.

De bestelbus kwam uit de richting van Duitsland en werd in de ochtend kort na achten aangehouden. De douane heeft de zaak overgedragen aan de politie, die nog geen melding kon doen over de vondst. Wel was duidelijke dat het om illegaal vuurwerk ging. Particulieren mogen dat niet in hun bezit hebben.

Vuurwerkverbod
De controle op de A1 vond plaats, nadat op zaterdag 18 december nadat in Nederland het vuurwerkverbod van kracht is geworden. Verkoop, afsteken, vervoeren en bewaren van meer dan 25 kilo vuurwerk is niet toegestaan. De import van vuurwerk vanuit het buitenland is krachtens dit verbod niet toegestaan. De politie heeft aangekondigd de komende periode extra te gaan controleren.

De politie wil mensen waarschuwen geen vuurwerk te kopen in het buitenland. Het is gevaarlijk, verboden, je loopt het risico om gepakt te worden en daarmee een strafblad te krijgen.