Cybercrime Alert Enschede

10 oktober 2019

De Gemeente Enschede, Hogeschool Saxion, het CCV, Politie Oost-Nederland, NFIR en PVO Oost-Nederland organiseerden maandag 7 oktober een Cybercrime Alert. Een cybersecurity specialist van NFIR, Nederlands Forensisch Incident Response,  nam de aanwezigen in een uitgebreide presentatie mee in de steeds grotere dreiging en diversiteit van cybercriminaliteit.

'Je kunt snel slachtoffer worden. Een medewerker klikt op een linkje in een mail, en plotseling kunt u niet meer bij de data van uw bedrijf. Cybercrime bestaat in verschillende vormen, en is een snelgroeiende vorm van criminaliteit.

Voor ondernemers is cybercrime een serieus probleem: uit onderzoek blijkt dat 1 op de 5 ondernemers slachtoffer wordt. Ransomware, phishing, identiteitsfraude en oplichting kunnen een bedrijf veel schade veroorzaken.’

De aanwezigen leerden tijdens de bijeenkomst wat cybercrime precies is, hoe zij zich ertegen kunnen wapenen en men kreeg praktische tips die ze direct kunt toepassen. Na het inhoudelijke gedeelte bestond de mogelijkheid om door te praten onder het genot van een maaltijd en een drankje. Na afloop was een aantal cybersecurityspecialisten van NFIR beschikbaar om individuele vragen te beantwoorden en praktische hulp te bieden.

De avond vond plaats bij Hogeschool Saxion in Enschede.