Cybercrime Alert Digitaal ZP Raalte succesvol

15 mei 2020

ZP Raalte heeft de primeur gehad van Cybercrime Alert Digitaal, een dienst van NFIR en PVO Oost-Nederland. Ondernemers moesten zich voor de corona-crisis al zorgen maken over verschillende vormen van cybercriminaliteit.

NFIR Phishingmail

 

De omstandigheden die deze crisis met zich meebrengt (denk aan het explosief gestegen thuis werken) vragen om extra waakzaamheid in het digitale domein. Cybersecurity consultant Luc Pluimakers van NFIR (Nederlands Forensisch Incident Response) heeft met zijn collega Joep van As de online presentatie verzorgd.

De meningen over deze eerste Cybercrime Alert Digitaal waren van beide kanten eensluidend enthousiast:

  • Interactief
  • Leerzaam
  • Veel diepgang
  • Direct toepasbare tips & tricks

De belangrijkste adviezen die hij de ondernemers uit Raalte meegaf was om in elk geval wachtwoorden complexer te maken, back-ups te maken, updates direct uit te voeren, een stevige firewall of virussoftware te installeren en eventuele medewerkers goed te trainen. Voor het uitbreken van het coronavirus gaf NFIR in samenwerking met PVO Oost-Nederland deze presentaties op locatie.

Cybercrime Alert Digitaal is beschikbaar voor gemeenten, ondernemersverenigingen en belangenorganisaties. Meer weten over de voorwaarden? Mail voor uitgebreide informatie naar info@pvo-oostnederland.nl of bel NFIR: 070-2210135.