Culemborg sluit aan bij Meld Misdaad Anoniem

13 januari 2021

De gemeente Culemborg gaat samenwerken met Meld Misdaad Anoniem (M.). Burgemeester Gerdo van Grootheest heeft op geheel verantwoorde wijze digitaal zijn handtekening gezet onder een overeenkomst voor samenwerking. 

Culemborg Meld Misdaad Anoniem

De handtekening van Meid Misdaad Anoniem werd geplaatst door Marc Janssen, communicatiemanager van M.. Culemborg wil met inzet van de meldingen die via M. binnenkomen bewerkstelligen dat doelgerichter vermeende criminele activiteiten zoals ondermijning kunnen worden aangepakt.

Burgemeester Gerdo van Grootheest op de website van de gemeente: “Inwoners hebben ook een rol om criminaliteit aan te pakken. Hiermee helpen ze de gemeente en politie om de veiligheid in Culemborg te vergroten. Een anonieme melding kan aanleiding zijn bepaalde situaties of ontwikkelingen extra aandacht te geven. Dus als u iets verdachts ziet, meld het dan”.

Melden helpt

Ondermijning raakt ons allemaal. Je gaat het pas zien als je het door hebt. De signalen van ondermijnende criminaliteit blijken vaak achteraf in de buurt al veel eerder zichtbaar te zijn geweest, een soort van onderbuikgevoel dat iets niet helemaal klopt. Herkenbaar? Anoniem melding maken is altijd mogelijk, privacy is gewaarborgd. Bel gratis 0800-7000 of ga naar MeldMisdaadAnoniem.nl. De politie krijgt informatie, ondermijning wordt tegengegaan en de omgeving voor iedereen veiliger. MeldMisdaadAnoniem is partner van PVO Oost-Nederland.

(Foto: Gemeente Culemborg op Twitter)