Crimineel Verpand? over Bedrijfsverzamelgebouwen

12 november 2021

De online talkshow ‘Crimineel Verpand?’ van maandag 15 november is een coproductie van het CCV en Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Noord-Holland. Deze editie staat in het teken van  Bedrijfsverzamelgebouwen.

Talkshow Crimineel verpand FB 1200x628px

Bedrijfsverzamelgebouwen maken vaak een groot onderdeel uit van bedrijfsterreinen. Deze gebouwen hebben voordelen maar brengen ook risico’s met zich mee. Dat blijkt uit de casus van de gemeente Heerhugowaard waar burgemeester Bert Blase een bedrijfsverzamelgebouw sluit omdat ondermijnende en criminele activiteiten werden gefaciliteerd. Tijdens deze editie van ‘Crimineel Verpand?’ gaan we in op de beweegredenen en het proces tot sluiting. Welke overwegingen spelen mee om een pand weer te openen. Vanuit het ondernemersperspectief wordt gekeken naar de voordelen van bedrijfsverzamelgebouwen en welke maatregelen genomen kunnen worden om ondermijning te voorkomen/sneller te signaleren.

Anton Jansen, manager Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland is tafelheer van deze editie. Hij ontvangt:

  • Bert Blase, burgemeester gemeente Heerhugowaard;

  • Marloes Bos, politie;

  • Tom Gunther, bedrijfsmakelaar;

  • Paul van der Weiden, adviseur lokale veiligheid van het CCV.

Crimineel Verpand? vindt plaats op maandag 15 november van 16.00 tot 17.00 uur. Vanaf 15.45 uur kun je digitaal binnenlopen via deze link.