Congres KIEK UUT: netwerken in de strijd tegen Ondermijning

11 oktober 2019

De prachtige Burgerzaal in Zutphen deed woensdag 9 oktober dienst als decor voor het congres KIEK UUT. De organisatie was in handen van Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland (PVO) en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV).

De strijd tegen Ondermijning vormde het centrale thema van de diverse sprekers en workshops. Burgemeester Annemieke Vermeulen van de gemeente Zutphen en Hans Martijn Ostendorp, directeur van De Graafschap, verzorgden de inleiding. Beiden benadrukten het belang van Publiek-Private Samenwerking. 

 De diverse workshops, verzorgd door PVO, het CCV en Meld Misdaad Anoniem mochten op grote en vooral betrokken aandacht rekenen. De deelnemers kregen veel handvaten aangereikt om vooral anders naar zaken en activiteiten te gaan kijken in de strijd tegen de vermenging van onder- en bovenwereld, die zich steeds subtieler op veel vlakken manifesteert.

De afsluitende act van Knit The Web bracht in woord, beeld en fysiek de noodzaak tot samenwerking en netwerken in de huidige netwerkmaatschappij tot uiting. De aftermovie is een productie van EVC Multi Media van Edward van Cuilenborg.