Certificaat Veilig Buitengebied Winterswijk

25 mei 2022

De veiligheid en leefbaarheid in het buitengebied van Winterswijk staat onder druk. Boerenbedrijven krijgen steeds vaker te maken met criminele activiteiten, zoals diefstal van diesel en kostbare landbouwmachines en dumping van chemisch afval.

Hennepkwekerijen en druglabs steken steeds vaker de kop op in een afgelegen schuur of stal, al dan niet met gedwongen medewerking van de ondernemers. De gemeente Winterswijk is onder begeleiding van Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland (PVO-ON) van start gegaan met het proces KIEK UUT Veilig Buitengebied: Publiek-Private Samenwerking om op structurele basis het buitengebied veilig en leefbaar te maken en te houden.

Ogen en oren open

De samenwerking is erop gericht alle ogen en oren in het buitengebied in te zetten, veel partijen zijn bij het proces betrokken. Deze partijen hebben de voorbije periode intensief samengewerkt en met elkaar overlegd om te komen tot een Plan van Aanpak voor een veilig buitengebied. De eerste stappen zijn gezet en de genoemde partijen ontvangen daarvoor op donderdag 2 juni a.s. het certificaat Veilig Buitengebied. Burgemeester Joris Bengevoord van gemeenten Winterswijk en Anton Jansen, manager van PVO Oost-Nederland leiden de feestelijke bijeenkomst in goede banen. De uitreiking vindt plaats bij Spiekerman Meddo.