Burgemeester Culemborg sluit twee panden

17 augustus 2021

Burgemeester Gerdo van Grootheest van Culemborg heeft in zijn gemeente twee panden gesloten na de vondst van een hennepkwekerij. In een woning aan de Sleutelbloem werd in juni na een tip via Meld Misdaad Anoniem een kwekerij op zolder aangetroffen. De apparatuur is in beslag genomen, de bewoners mogen gedurende drie maanden hun woning net in.

In een bedrijfsverzamelgebouw aan de Beesdseweg werd in mei in een bedrijfsunit een hennepkwekerij ontdekt nadat een lekkage werd geconstateerd. Daarnaast was sprake van stroomdiefstal. Deze bedrijfsunit is voor een periode van een jaar gesloten met ingang van 23 juli..

De burgemeester heeft voor de sluiting van de twee genoemde panden gebruik gemaakt van zijn bevoegdheden in het kader van de Wet Damocles. De termijn van de sluitingen, resp. drie maanden en een jaar, is bepaald aan de hand van het aantal aangetroffen hennepplanten en de verschillenden richtlijnen die gelden voor een woning en een bedrijfspand.  

Melden
De gemeente Culemborg werkt nauw samen met partners in de strijd tegen ondermijning, criminaliteit en drugshandel. Hennepkwekerijen en drugslabs vormen een direct gevaar voor de omgeving door de aanwezigheid van chemicaliën en brandonveilige situaties. Ook gebeurt het steeds vaker dat criminele huurders verhuurders van loodsen en bedrijfspanden onder druk zetten. Vermoedt u in uw omgeving productie van of handel in drugs? Neem contact op met de politie via 0900-8844. Of geef het anoniem door via Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl. De gemeente Culemborg heeft sinds begin dit jaar een samenwerkingsovereenkomst met Meld Misdaad Anoniem.

(Bron: Culemborg.nl)