Burgemeester Annette Bronsvoort sluit woning na vondst hennepkwekerij

30 augustus 2021

Burgemeester Annette Bronsvoort van de gemeente Oost Gelre heeft voor een periode van drie maanden een woning aan Het Blik in Groenlo gesloten. De burgemeester kwam tot dit besluit na de vondst van een hennepkwekerij en nam het besluit op basis van de Wet Damocles. De bewoner mag het huis gedurende deze periode niet betreden.

Infographic hennepkwekerij

De politie trof op donderdag 29 juli na een anonieme tip een in werking zijnde hennepkwekerij aan en deed vervolgens een inval. Burgemeester Annette Bronsvoort vertelt op de website van Oost Gelre dat ze blij is dat mensen verdachte situaties melden.

De burgemeester was eerder dit jaar te gast in de Online Talkshow #KIEKUUT, waarin sluiting van woningen en panden op basis van Wet Damocles uitgebreid aan bod is gekomen. De gemeente Oost Gelre informeert bewoners en ondernemers aan de hand van een infographic hoe zij een hennepkwekerij kunnen herkennen. De infographic wordt ook ingezet door gemeente Aalten, Berkelland en Winterswijk. 

Melden via M.

Een verdachte situatie kan bij de politie gemeld worden via 0900-8844. Het is ook mogelijk om anoniem een melding te doen. Dat kan telefonisch via 0800-7000 of door het online invullen van een formulier op www.meldmisdaadanoniem.nl