Buitengebied Alert Berg en Dal druk bezocht

13 mei 2023

Maandag 8 mei jl. heeft in de gemeente Berg en Dal een voorlichtingsbijeenkomst Buitengebied Alert plaatsgevonden. Berg en Dal kreeg in februari van dit jaar te maken met de vondst van een drugslab in Millingen. Het buitengebied van Berg en Dal is fraai, biedt een mooie leefomgeving.

0508 Buitengebied Alert

Het buitengebied is daardoor tegelijkertijd kwetsbaar. De georganiseerde misdaad ziet haar kans schoon criminele activiteiten te ontplooien die het daglicht niet kunnen verdragen.

Burgemeester Mark Slinkman verrichte het openingswoord en startte met een inleiding over ondermijning. Een fenomeen dat vaak niet zichtbaar is, maar wel degelijk aanwezig. De onderwereld  heeft de (legale) faciliteiten van de bovenwereld nodig om hun ‘business’ te kunnen draaien. Anouk de Valois, adviseur bij Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland verzorgde aansluitend een presentatie ‘Ondertussen in het buitengebied’, waarin duidelijk werd dat ondermijnende criminaliteit vaak dichterbij is dan je denkt, maar ook ziet.

Burgemeester Slinkman deed een nadrukkelijk verzoek aan alle aanwezigen ogen en oren goed de kost te geven. En vooral melding te doen. Politie, justitie en Openbaar Ministerie kunnen ondermijning niet allen tot stilstand brengen. Ondernemers en bewoners zijn nodig Berg en Dal schoon, heel en veilig te maken en te houden. Melden kan altijd anoniem via Meld Misdaad Anoniem.

De gemeente Berg en Dal is sinds medio 2022 samen met de andere dertien gemeenten van Gelderland-Zuid op basis van Publiek-Private Samenwerking aan de slag met het proces Veilig Buitengebied.

D'RAN en HOE

Better Safe Than Sorry 2