Beuningen maakt werk van De Groene Heuvels

30 april 2019

De gemeente Beuningen heeft een brief gestuurd naar alle eigenaren van recreatiewoningen op de Groene Heuvels die hun huisje gebruiken op een manier die niet in het bestemmingsplan staat. Controleacties in de maanden februari en april leerden dat 100 van de 205 woningen werden bewoond door arbeidsmigranten en 40 huisjes permanente bewoning kenden.

De gemeente biedt bij monde van de brief alle huisjeseigenaren de gelegenheid binnen zes maanden invulling te geven aan het bestemmingsplan. Wanneer de eigenaren daar niet in slagen, is de gemeente Beuningen van plan een dwangsom op te leggen.

'Soms wonen mensen met een bepaalde reden op de Groene Heuvels. Bijvoorbeeld omdat er sprake is van sociale problemen. Het blijven wonen op de Groene Heuvels is geen optie', zegt burgemeester Daphne Bergman. 'We gaan met deze mensen in gesprek, samen met het Sociaal Team, om naar oplossingen te zoeken.'

Beuningen wil samen met alle betrokkenen van De Groene Heuvels weer een vitaal vakantiepark maken. Dat plan maakt onderdeel uit van het project Ariadne, dat als doelstelling heeft het toekomstbestendig maken van de sector en het herstructureren van het aanbod in Gelderland. 

Vitale vakantieparken

(Bron: Beuningen.nl)