Bergen, Castricum en Heiloo sluiten aan bij Meld Misdaad Anoniem

9 juli 2020

Meld Misdaad Anoniem heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de gemeenten Bergen, Castricum en Heiloo. Peter Rehwinkel (burgemeester van Bergen), Toon Mans (Castricum) en Hans Romeyn hebben recent hun handtekening gezet onder deze samenwerking.

Meld Misdaad Anoniem Hennepkwekerij

De gemeenten ontvangen van M. rechtstreeks de relevante signalen over criminaliteit en fraude. De samenwerking vergroot de informatiepositie van de gemeente en versterkt hiermee de integrale aanpak van ondermijnende criminaliteit. Meldingen van Meld Misdaad Anoniem werden tot nu alleen doorgestuurd naar organisaties zoals de politie. De gemeenten krijgen nu ook belangrijke meldingen doorgestuurd over onder meer drugshandel, prostitutie, fraude en geweldsmisdrijven. De gemeenten kunnen sneller een verband leggen tussen de anonieme meldingen en de voor de gemeente beschikbare informatie.

De burgemeesters geven in gezamenlijke berichtgeving aan dat in geval van melding doen bij M. anonimiteit is gegarandeerd. Zij benadrukken dat de melder altijd anoniem blijft: ‘Inwoners en ondernemers kunnen bij het meldpunt zaken melden, waarbij zij vermoeden dat er criminele of kwade opzet in het spel is. Bij M kunnen ze veilig een melding doen. Niemand komt te weten dat hij of zij de melding heeft gedaan.’

Bergen, Castricum en Heiloo maken deel uit van de BUCH-gemeenten. In een eerdere fase zette Uitgeest al de handtekening onder de samenwerking. 

Melden helpt

Ondermijning raakt ons allemaal. Je gaat het pas zien als je het door hebt. De signalen van ondermijnende criminaliteit blijken vaak achteraf in de buurt al veel eerder zichtbaar te zijn geweest, een soort van onderbuikgevoel dat iets niet helemaal klopt. Herkenbaar? Anoniem melding maken is altijd mogelijk, privacy is gewaarborgd. Bel gratis 0800-7000 of ga naar MeldMisdaadAnoniem.nl. De politie krijgt informatie, ondermijning wordt tegengegaan en de omgeving voor iedereen veiliger. MeldMisdaadAnoniem is partner van PVO Oost-Nederland.