Bedrijfspand in Zaltbommel gesloten na vondst hennep

2 december 2021

Burgemeester Peter van Maaren van Zaltbommel heeft voor onbepaalde tijd een bedrijfspand aan het Van Voordenpark 9i gesloten nadat in het pand hennep werd gevonden.

KIEK UUT Zaltbommel 

Het pand is sinds 29 november 2021 voor onbepaalde tijd gesloten en mag gedurende een periode van 24 maanden niet worden betreden. De sluiting is voor iedereen duidelijk zichtbaar. Burgemeester Van Maaren wil met de sluiting een einde maken aan de drugsgerelateerde activiteiten vanuit dit pand.

De politie stelde eerder dit jaar (13 juli) een onderzoek in nadat relevante informatie was binnengekomen over de mogelijke aanwezigheid van criminele activiteiten. In een eerder stadium deed de douane onderzoek naar de (illegale) handel van sisha-tabak. De politie vond bij het onderzoek vervolgens 13,1 kilo gedroogde henneptoppen, verdeeld over vijf bi shoppers die in net systeemplafond zaten.

Opiumwet artikel 13b, Wet Damocles

De burgemeester heeft het bedrijfspand gesloten op basis van artikel 13b van de Opiumwet, Wet Damocles. Burgemeester Van Maaren op Zaltbommel.nl: 'De gemeente Zaltbommel zet stevig in op de aanpak van drugsoverlast. Nu er in dit pand voor de tweede keer binnen vijf jaar hennep is aangetroffen, sluit ik het pand voor onbepaalde tijd.'

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid en de verzamelde landelijke Platforms Veilig Ondernemen organiseren in 2021 en 2022 online talkshows 'Crimineel Verpand?', waarin Wet Damocles uitvoerig aan bod komt. De online talkshows zijn te bekijken via de site van het CCV. De gemeente Zaltbommel start in het eerste kwartaal van 2022 met Publiek-Private Samenwerking voor certificaat Veilig Buitengebied.