Aalten aan de slag met Meld Misdaad Anoniem

31 maart 2021

De gemeente Aalten heeft als eerste gemeente in de Achterhoek een overeenkomst getekend met Meld Misdaad Anoniem. Door de samenwerking kunnen inwoners van Aalten voortaan anoniem informatie doorgeven over criminaliteit en misdaad.

Meld Misdaad Anoniem Aalten

Meld Misdaad Anoniem garandeert dat de tipgever ook daadwerkelijk anoniem blijft. Via de website aalten.nl laat de gemeente weten dat alle meldingen waardevol zijn: ‘Heeft u het idee dat er in uw buurt een hennepkwekerij is, er is ingebroken of drugs verhandeld of opgeslagen wordt? Meld het dan anoniem! Alle meldingen zijn waardevol. Als gemeente zien we niet wie de melding heeft gedaan, maar zoeken we per melding uit wat er aan de hand is. En als dat nodig is geeft de organisatie van Meld Misdaad Anoniem de informatie door aan bijvoorbeeld de politie, opsporingsdiensten of de belastingdienst.’

Melden helpt

Ondermijning raakt ons allemaal. Je gaat het pas zien als je het door hebt. De signalen van ondermijnende criminaliteit blijken vaak achteraf in de buurt al veel eerder zichtbaar te zijn geweest, een soort van onderbuikgevoel dat iets niet helemaal klopt. Herkenbaar? Anoniem melding maken is altijd mogelijk, privacy is gewaarborgd. Bel gratis 0800-7000 of ga naar MeldMisdaadAnoniem.nl. De politie krijgt informatie, ondermijning wordt tegengegaan en de omgeving voor iedereen veiliger. MeldMisdaadAnoniem is partner van PVO Oost-Nederland.